A klímás fűtés logója

Hogy ne fázzon rá a klímás fűtésre

Melyik a legjobb klíma?

Ez az a kérdés amire mindenki mást fog mondani. Kevés embernek van összehasonlítási alapja, ráadásul a megkérdezettek töbsége, de még a klímaszerelők is részrehajlóak. Például klímás fórumokon külön hitközössége van a japán klímáknak és nagyrészt igazuk is van, egészen addig amíg nem kell kifizetni 4 darabot egy ház fűtéséhez.

Olcsó és jó minőségű klímák

Egy nagyvárosi környezetben kevésbé tűnik fel ha egy picit zörög a klíma és van olyan helyzet amikor a több fokos hőmérséklet ingadozás mellett is elégedett a felhasználó. Ugyan akkor az előbbi klíma egy kretes ház hálószobájában elviselhetetlen, az utóbbi pedig egy ülő munkát végző esetében használhatatlannak minősül.

A legjobb klíma alkalmazkodik a vásárló igényeihez, ezért szubjektív szempontok alapján dől el, hogy kinek melyik az amelyik nem elég jó, melyik a feleslegesen drága és melyik az ideális választás.

Az, hogy a legdrágább klíma a legjobb, az már az árát nézve sem állja meg a helyét, mert az akár négy-ötszörös töblettkiadás nem jó, pláne, ha a készülék nyújtotta extra szolgáltatás kihasználatlan marad.
Mondok egy példát, nagyon sarkos, de megtörtént eset.
Egy kis szerverteremben két szerver hűtésre használt, kb. 400e Ft értékű fűtésre optimalizált, japán klíma, rendszeresen csődöt mondott fagypont közelében. A forgalmazó szerint le kell cserélni, mert ezek a klímák nem alkalmasak szerver hűtésre, míg ugyan akkor, a kínai, alig 150 ezres OEM klíma igaz, hogy zörögve, de végig dolgozta a telet egy másik szerver szobában.
Természetesen ugyan ezek a klímák fűtésben pont fordított sikerrel teljesítenek.

Tehát a legjobb klíma első szempontja az, hogy mire, hol és mennyit akarja használni?

Addig ameddig klíma márkák szintjén válogatunk, függetlenül attól, hogy egy gyári márkáról, vagy valamilyen OEM klíma márkáról beszélélünk, többé kevésbé, csak a szervízhátteret és a garanciális feltételeket hasonlíthatjuk össze. Természetesen vannak kimondottan gagyi gyártók is, de ezekre az áruk miatt esik a vevő választása, itt szó sincs tudatos összehasonlításról.

A legjobb márkára sokan rávágják, hogy a Daikin a legjobb klíma. Csakhogy a 3,5Kw-os oldalfali klímából a Daikin, kb. 200e és egymillió forint között gyárt külünböző modelleket. Illetve elnézést, pontosabban úgy fogalmazhatnánk, hogy ebben az ár intervallumban forgalmaz klímákat.
Bárki is csinálja a "világ legjobb klímáját", attól még hogy egy termékre rá van írva a neve, az még nem lesz mind a legjobb.

A legjobb klíma kiválasztásának második szempontja a típus, nem pedig a márka.

A sokak álltal többre tartott japán klímákba nem alapfelszereltség a wifi és az extra szűrők. A wifi egy kicsit túl van hipolva, nagyon kevesen használják ezért a klímák többségében teljesen felesleges. Viszont egy nyaralóban, vagy egy olyan üzletben, ami nincs nyitva egész héten, nagyon praktikus lehet, sőt akár még spórolni is lehet vele egy keveset, ha a hétfői munkakezdés miatt nem kell egész hétvégén 24 fokon járatni az irodai klímát a mindíg fázós kolléganők miatt.

A harmadik szempont, azok az extrák, amiknek tényleg hasznát veszi.

Logikai sorrendben az utolsó szempont lenne a design, de van aki ezzel kezdi és ez talán nem is olyan nagy baj, ha csak hűteni szeretne vele, de ha fűtéshez választ klímát, akkor a lakberendező lesz a legrosszabb és egyben a legdrágább tanácsadó.

Forduljon bizalommal partnereink felé.

Itt nem kell konkurálnia más vállalkozásokkal, kizárólagos területi partnereket keresünk. Kérjen ajánlatot egy város, vagy megye megjelölésével >>> klimasfutes@gmail.com

Tegye fel kérdéseit a Klímás fűtés Facebook csoportban:

Kattintson a képre és jelentkezzen Ön is.

Olvasson tovább:

Kattintson a képre és a főoldalra jut.