A klímás fűtés logója

Hogy ne fázzon rá a klímás fűtésre

Átmeneti időszakban használja a klíma időzítőjét!

Októberben és áprilisban a nappalok még, vagy már melegek, de az éjszakák már, vagy még hidegek, ezért a klímás fűtésre csak estétől reggelig van szükség. Ez a fajta, szakaszos fűtési igény, a hálószobákra télen is jellemző, főleg olyan lakásban, vagy családi házban, ahol a hálószobák az emeleten vannak, ahová amúgy is felszáll a meleg levegő.

Bekapcsolt állapotban, ha nincs igény a fűtésre, akkor csak a beltéri ventilátor megy, az is alapjáraton, aminek nincs nagy fogyasztása, de ha azt vesszük, hogy minden évben van 2-3 olyan hónap, amikor napközben feleslegesen megy, akkor könnyen összejön az évi 1000 üzemóra.
A bekapcsolt és kikapcsolt, azaz készenléti állapot nincs befolyással a karter fűtésre, de a hidegebb időben befolyással lehet egyes klímák csepptálca fűtésére is.

timer beállítása

Minden klímán van időzítő és ha olyan szerencsés, hogy az időzítő óra és nem számláló alapon működik, akkor elég ha egyszer beállítja a ki és bekapcsolás idejét és a klíma minden nap magától be és kikapcsol az adott időben.

Az időzítő gombjai

Az időzítőt, általában a TIMER ON, a TIMER OFF, valamint a hőmérséklet állító gombok segítségével állíthatja be. A beállítás pontos menetét megtalálja a klíma kezelési útmutatójában.
A TIMER ON beállítja az időzített bekapcsolás idejét, illetve bekapcsolja az időzített bekapcsolást.
A TIMER OFF pedig nem kikapcsolja az időzítőt, hanem beállítja és bekapcsolja az időzített kikapcsolást.

Érdemes úgy állítani az időzítőt, hogy legalább fél órával a helység várható használata előtt bekapcsoljon a klíma. Mivel az őszi és tavaszi átmeneti időszakról beszélünk, a klíma nem lesz kitéve hirtelen, nagy terhelésnek, ezért várhatóan, fél óra alatt bőven tudja majd teljesíteni a célt egy kis szobában.
Ugyan ez a félórás elmélet nagy hidegben, vagy hűtésnél, már nem állja meg a helyét.

A klímák távirányítójában lévő óra nem követi a téli és nyári időszámítást ezért ezt tavasszal és ősszel manuálisan kell elvégezni. A tavaszi óraállítás egyúttal emlékeztetheti arra is, hogy ideje kitisztíttatni a klímát, nehogy az első meleg napon jusson eszébe, több ezer másik klímatulajdonossal egyszerre.

Megosztás
klímatisztítás Budapesten - kattintson a képre

Kövessen a Facebookon:

Tegye fel kérdéseit a Klímás fűtés Facebook csoportban:

Kattintson a képre és jelentkezzen Ön is.

Olvassa el a többi cikkünket is:

Kattintson a képre és a főoldalra jut.