A klímás fűtés logója

Hogy ne fázzon rá a klímás fűtésre

Mi kell a klímaszerelőként való elhelyezkedéshez?

Szélsőséges időjárás esetén a klímaszerelő szakemberek nevét sokan imába foglalják. Lehet az oka az éghajlatváltozás vagy bármi egyéb, az bizonyos, hogy szinte életmentő egy-egy ilyen berendezés beszerelése vagy megjavítása, ha elromlik. Nézzük, milyen karrierlehetőségek adódnak a klímásoknak!

Klímaszerelő állás Pécsen.

Klímaszerelő állások Magyarországon – vidéken is sok a lehetőség!

Klímaszerelőként ma Magyarország számos területén találhatunk magunknak munkát. Alkalmazottként vagy vállalkozóként egyaránt jó lehetőségek előtt állunk. Ha pedig már mediterrán időjárás, utazzunk is el Pécsre, a mediterrán fővárosba – hiszen a városban számos munkalehetőség adódik! Ez jól látszik a meghirdetett pozíciókból is.

Klímaszerelő állás Pécsen, B kategóriás jogosítvánnyal rendelkezőknek – ilyen és ehhez hasonló munkákra jelentkezhetünk a pecsallas.hu oldalán. Igen, a B kategóriás jogosítvány további alapfeltétel lehet, hiszen a klímás kiszállással dolgozik, címekre megy nap mint nap – és a nála lévő készlet miatt ez rollerral nem biztos, hogy gyorsan és hatékonyan kivitelezhető.
Amennyiben további pécsi álláslehetőségek is érdeklik kérem ide kattintson: pecsallas.hu

Az elhelyezkedéshez szükséges papírok és végzettség, egyéb készségek és kompetenciák

Pécsen a szükséges papírokat és végzettséget is megszerezhetjük. Ilyen például a Baranya Vármegyei Szakképzési Centrum Hűtő-, klíma- és hőszivattyú berendezés-szerelő képzése, vagy az OKTÁV tanfolyamai egyaránt – a teljesség igénye nélkül. Így tehát lényegében több lábon is állunk majd, a klímán kívül egyéb hasonló berendezésekhez is érteni fogunk. Na és persze mindenkinek ajánljuk a B kategóriás jogosítvány megszerzését is. A további készségek és kompetenciák közé tartozik még például az alaposság, a precizitás, a jó kommunikációs készség.

A klímaszerelő feladatai

Összetett és változatos munkakörről van szó – a feladatok közé tartozik a telepítés, az üzembe helyezés, a karbantartás és a javítás egyaránt. Így tehát a rendszeres ellenőrzés, a meghibásodások diagnosztizálása is fontos, elvégezni a szükséges javításokat és alkatrészcseréket, amihez fel kell tudni ismerni az adott technikai problémát. A klímaszerelők adhatnak további tippeket a szakszerű és helyes használatról is, valamint energiahatékonysági szempontból is edukálhatják az ügyfeleket. Így ugyanis környezetbarát módon, minimális és optimális fogyasztással, alacsonyabb kiadással lehet a klímát üzemeltetni – akár szélsőséges időben is.

Mennyit keres ma egy klímaszerelő Magyarországon?

A szakemberek iránti igény és megbecsültség ma igen magas hazánkban, a klímaszerelő fizetése pedig a bruttó 500-700 ezer forintot is elérheti, de nagyban függ a szakmai tapasztalattól is. Ahol munkaerőhiány van, és lasszóval kell fogni a szakembereket, ott még magasabb lehet a kezdő fizetés – jellemzően ma sok vidéki város ilyen. Vállalkozóként pedig határ a csillagos ég, hiszen nem kell majd unatkozni szezonban.

pecsallas.hu

Megosztás

Olvassa el a többi cikkünket is:

Kattintson a képre és a főoldalra jut.